Importguide

Når du foretager import af bil fra Tyskland, skal den værdifastsættes, der skal betales registreringsafgift og den skal indregistreres med danske nummerplader.
CARTAX kan klare det hele på en dag.
Og det kan gøres i en synshal nær dig.

Quick guide til import af bil:

1. Find din nye bil

4 bud på websider du kan bruge når du skal finde dit nye køretøj:

mobile.de
AutoScout24.de
Autouncle.de
theparking.eu

Vær opmærksom på at bilen skal være over 6 måneder gammel fra 1. registreringsdato og have kørt mere end 6.000 km for at du kun skal betale moms i Tyskland.

2. Hvor meget skal der betales i registreringsafgift?

Når du har fundet dit nye køretøj, anbefaler vi at du bestiller en forhåndsvurdering inden du går videre med handlen.
På den måde får du overblik over de samlede udgifter og undgår at bruge tid på den forkerte bil.
Tryk på knappen herunder for at bestille en forhåndsvurdering.

3. Køb bilen

Når du har fundet bilen, skal du selvfølgelig have handlet og hentet den. Husk at tjekke bilen grundigt og at stelnummer passer med dokumenterne på bilen. Sælger SKAL have den originale registreringsattest, både del 1 (fahrzeugschein) og del 2 (fahrzeugbrief) og meget gerne COC dokument på bilen. Hvis COC mangler, skal der skaffes en dataerklæring, dette er dog en ekstra udgift, typisk fra omkring kr. 4.000,- og opefter.

4. Hjemtransport

Skal du selv ned og besigtige bilen og evt. køre den hjem? Så kan det blive nødvendigt med tyske prøveplader kendt som kurzzeit-kennzeichen eller überfuhrungskennzeichen. Få den tyske sælger til at skaffe disse eller bestil dem på www.transit-plate.eu

For lovligt at krydse grænsen til Danmark med disse plader, skal det først anmeldes til
Motorstyrelsen her.
Husk at printe en kvittering og medbring den i bilen.

Vil du ikke selv ned og hente bilen, kan CARTAX hjælpe med hjemtransporten. Tryk på knappen herunder for at beregne prisen for hjemtransport.

5. Toldsyn og indregistrering

Når bilen lander i Danmark skal den toldsynes og bliver i den forbindelse oprettet i DMR (det digitale motorregister) og vi kan nu fremsøge køretøjet i DMR. Du modtager faktura på registreringsafgiften og vores services. Så snart denne er betalt, fastsætter vi afgiften i DMR og du kan få udleveret plader i den nærmeste synshal.