Kan det betale sig at importere bil fra Tyskland?


Der er tilfælde hvor der kan opnås en stor besparelse, på at importere bil fra Tyskland og der er tilfælde hvor der ikke opnås nogen besparelse. I alle tilfælde gælder det dog at der er et meget større udvalg i Tyskland, så selv hvis det ikke giver en direkte besparelse, kan det måske være nødvendigt at importere fra Tyskland for at finde lige den bil der passer dine personlige præferencer når det kommer til farve og udstyr.

Det er altid en god ide at sikre sig at det i sidste ende hænger sammen økonomisk, og medregne alle udgifter i forbindelse med import af en bil. Kan man i sidste ende ligeså godt købe en bil magen til i DK, til mere eller mindre samme pris, giver det måske ikke så meget mening at bruge en masse ressourcer på at importere bilen fra Tyskland.

Generelt kan det siges at den lavere tyske moms medvirker til at det især kan betale sig at hente nyere elbiler hjem til Danmark. Den tyske moms er kun 19% imod den danske momssats på 25%, og derfor kan du sparer både moms og den avance en dansk forhandler ellers ville tjene på salget. Det kræver selvfølgelig lidt ben arbejde fra din side, men besparelsen kan være ganske væsentlig.

Du skal dog være opmærksom på at der er visse kriterier for at en bil bliver betragtet som brugt i momsmæssig forstand.
Den skal være ældre end 6 måneder fra 1. registreringsdato, og den skal have kørt mere end 6.000 km for at du kun skal betale moms i Tyskland.


Der er nogle ting du skal være opmærksom på og nogle ting du skal overveje i forbindelse med køb og import af bil fra Tyskland.

Vil du selv køre ned og hente bilen, eller vil du have den hjem på en autotransport?
Du kan beregne og bestille hjemtransport her.
Mange vil dog gerne se og prøve en bil inden de køber den.
Hvis du selv vil ned og besigtige en bil inden du handler, kan det bedst betale sig at få alle detaljer (f.eks. tyske prøveplader osv.) på plads så du selv kan tage bilen med hjem.
Hver opmærksom på at det ofte tager 2-3 dage for en bankoverførsel at nå frem til den tyske sælger, så kontanter kan være nødvendigt hvis man ikke ønsker at booke overnatning og vente på at overførslen går igennem.
Har du svært ved at finde den bil du gerne vil have på det danske marked, eller er det udelukkende for at spare penge at du vil købe en bil i Tyskland?
Det er ikke sikkert at der kan opnås en besparelse ved at importere en bil fra Tyskland.
Dog kan man altid finde et meget større udvalg end i Danmark, og der er dermed væsentligt større chance for at finde lige præcis den bil du ønsker dig.
Der er også en del biler hvor der kan spares mange penge ved at importere dem fra Tyskland, Holland eller Belgien.
Er det en nyere bil? Eller er det nødvendigt at besigtige bilen inden der handles?
Med nyere biler er det ofte ikke nødvendigt at tage turen ned og besigtige bilen, hvis man ellers har en god fornemmelse af og en god dialog med forhandleren.
Jo ældre biler er, jo større variation er der typisk også når det kommer til slid og vedligeholdsmæssig stand.
Er forhandleren troværdig, evt. autoriseret?
mobile.de kan man tjekke forhandleres anmeldelser. Både antal og kvalitet giver et fingerpeg om forhandlerens troværdighed.
En autoriseret forhandler er altid at foretrække, nogle kan også sælge bilen med garanti der gælder i hele EU, priserne er typisk også lidt højere.
Er der COC-dokument med bilen?
Køb altid en bil med tilhørende COC-dokument.
Alternativt skal der fremskaffes en dataerklæring inden bilen kan toldsynes i Danmark, dette er blot endnu en udgift.